Sustainable

Beleef deze wereld

Bij TTP Concepts geloven we in duurzaam ondernemen. We willen een zo klein mogelijke voetafdruk achterlaten op de aarde. We voorzien in onze eigen energiebehoefte door de aanleg van zonnepanelen, we recyclen, houden ons energiegebruik zo laag mogelijk en we kijken kritisch naar ons verpakkings- en vervoersbeleid.
Daarnaast werken we niet voor niets met merken die ambachtelijke en hoogwaardige kwaliteit leveren en die producten maken die heel lang meegaan.

Uw specialisten

Theo Rietbergen

 

 
Blader door de wereldcatalogus

Categoriëen

Badkamer
Lifestyle
Inrichting
Accessoires
Koffie & thee
Design
Huishouden

There is no excuse for single use!

Daarom omarmen we de initiatieven van onze merken die met oplossingen komen om het gebruik van single use plastics terug te dringen.
De merken HIP, Zoku en Sambonet hebben bijvoorbeeld prachtige duurzame alternatieven voor plastic rietjes en het merk Aladdin komt met een goed alternatief voor de standaard wegwerp koffiebekers die je overal bij koffietentjes krijgt.
Maar ook het gebruik van vershoudfolie is niet meer nodig met de Bee’s Wax Wraps: katoenen doeken, doordrenkt met bijenwas waarin je voedsel goed en lang kunt bewaren.

.

 Buy a coffee, give a coffee

Barista & Co is zo’n merk voor wie duurzaam ondernemen een serieuze zaak is.
Niet alleen leveren zij kwalitatief hoogstaande artikelen, maar ze geven ook sturing hoe ermee om te gaan, zodat ze zo lang mogelijk meegaan. Mocht er toch iets stuk gaan, dan hebben we voor bijna elk onderdeel een vervangend exemplaar, zodat het gerepareerd kan worden, in plaats van dat het in de afvalemmer belandt.
 
Daarnaast ondersteunt het Britse bedrijf het initiatief ‘Trees for Life’. Deze organisatie legt zich toe op het herstellen en bebossen van de Schotse Hooglanden en heeft inmiddels al meer dan twee miljoen bomen geplant in het gebied.
Tevens ondersteunen ze ‘Project Waterfall, dat schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen en onderwijs biedt aan gebieden waarin koffie wordt geteeld.
Ook dragen ze ‘Hope for Food’ een warm hart toe: een organisatie die hulp biedt aan dakloze- en arme mensen.
 
Hun meest recente initiatief heet #Passiton. Voor elk verkocht Barista & Co product geeft het bedrijf één koffie aan een dakloze of minder goed bedeeld persoon. Buy a coffee, Give a coffee!

Vacavaliente maakt prachtige geschenkartikelen van gerecycled leer.

Het bedrijf is altijd op zoek naar oplossingen voor sociale- en milieuproblemen: ze creëren duurzame producten die door hun kwaliteit en tijdloze karakter permanente vervanging en overmatige consumptie ontmoedigen. Alle producten worden in Argentinië gemaakt van gerecycled leer, een materiaal samengesteld uit restanten van natuurlijk leer uit de leerindustrie dat met waterkleuren is behandeld. Op deze manier krijgt het leer een mooi tweede leven. Door hun duurzame manier van bedrijfsvoering is Vacavaliente benoemd tot een Certified B Corporation, een internationale erkenning voor bedrijven die overduidelijk inzetten voor het milieu, hun werkomgeving en de gemeenschap.

Glaswerk op z’n mooist

LSA International, één van onze mooie merken in glaswerk, is een vruchtbare samenwerking aangegaan met het Eden Project. Het Eden Project is een educatieve liefdadigheidsinstelling die mensen met elkaar en met de natuur verbindt en onderzoekt hoe wij met z’n allen een betere wereld kunnen creëren. Samen hebben zij de collectie Canope ontwikkeld.
Centraal in deze collectie staat duurzaamheid, milieubewustzijn en het concept van transformatie: hoe zet je afgedankt materiaal om in iets bruikbaars. De gehele collectie bestaat dan ook uit items die met de hand gemaakt zijn van gerecycled glas.
Daarnaast zijn ook de verpakkingen gemaakt van gerecycled en recyclebaar materiaal en is gewerkt met organische inkt om het milieu zo min mogelijk te belasten. Niet voor niets heeft deze collectie de prestigieuze iF Design Award 2019 gewonnen.

Eden Project waar LSA International mee samenwerkt. 

Laten we beginnen met Sustainability
Say Hello!

Neem contact met ons op om dit concept goed uit te rollen in uw winkel.